Ilex meserveae Little Rascal – Blauwe hulst

Blauwe Hulst

Ilex meserveae Little Rascal of Blauwe hulst is een klein blijvende heester met glanzend donkergroen blad. Lees hier over de standplaats, toepassing, snoei en verzorging van de heester.

Algemene informatie

Blauwe hulst blijft laag, tot ongeveer 50 cm, en groeit breed uit. Vanwege de vorm is de heester zeer geschikt om als laagblijvende haag of als vakbeplanting te gebruiken. Maar ook in een pot of in de border komt deze winterharde heester mooi tot zijn recht.

Plant 3 heesters per strekkende meter of 4 stuks per vierkante meter voor een mooi resultaat.

Standplaats Ilex meserveae Little Rascal

Blauwe hulst staat graag in zon of schaduw.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en licht vochtig, maar goed waterdoorlatend. Verder gaat de voorkeur uit naar zure grond.

Hulst kopen

Er zijn veel soorten Hulst te koop. Het zijn groenblijvende heesters. Er is een grote variatie in bladvorm en kleur en veel soorten vormen prachtige bessen. Klik op onderstaande button om Hulst te kopen:

Hulst kopen

Hoe ziet het blad eruit?

Blauwe hulst heeft mooi glanzend, leerachtig donkergroen (blauwgroen) blad met een gestekelde en gekartelde rand. Het is een groenblijvende plant.

Hoe snoei je Ilex meserveae Little Rascal?

Snoei is goed mogelijk maar is zeker niet noodzakelijk. Wordt de heester echter als haag aangeplant, dan is snoei wel noodzakelijk om een mooie strakke en compacte haag te krijgen. Snoeien kan dan het best 2 x per jaar plaatsvinden in de maanden april en september. Het is ook mogelijk om vormsnoei toe te passen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie