Skimmia japonica Red Diamond – Skimmia

Skimmia japonica Red DiamondSkimmia japonica Red Diamond is een groenblijvende heester met glanzend donkergroen blad, witte bloemen in het voorjaar en rode bessen in herfst en winter. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van Skimmia.

Deze groenblijvende plant geeft in de winter kleur aan de tuin met de rode bessen en daardoor zijn de takjes zijn goed te gebruiken in Kerststukjes en winterboeketten.

De heester kan worden toegepast in de border of in een ruime pot op het terras, is winterhard en wordt tot 1,2 m hoog. Het is een langzaam groeiende heester.

Kopen Skimmia

Koop deze bloeiende groenblijvende plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Skimmia japonica Red Diamond

Deze bloeiende heester staat graag in halfschaduw, volle zon wordt slecht verdragen want de bladranden raken erdoor aangetast.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig maar wel waterdoorlatend.

Bloei, bessen en blad

Deze groenblijvende heester bloeit in maart en april met geurende witte bloemen.

In herfst en winter komen er trossen met rode bessen aan de heester, hiervoor is geen tweede struik nodig, dus bessen zijn vrijwel gegarandeerd.

Het leerachtige glanzende blad is donkergroen van kleur, de heester behoudt jaarrond haar blad.

Verzorging

  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.
  • Voeg jaarlijks tuinturf toe rondom de voet van de plant.
  • Snoei is niet noodzakelijk, de heester is een langzame groeier. In april of mei kunnen de takken iets worden terug geknipt maar het aantal bessen in het najaar zal erdoor teruglopen.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van alle soorten Skimmia!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier