Skimmia japonica Veitchii – Skimmia

Skimmia japonica Veitchii is een groenblijvende en compact groeiende heester, met witte bloemen in het voorjaar en veel rode bessen in najaar en winter.

Skimmia kent veel verschillende soorten, waarbij in de herfst/winter vooral de soorten met rode bessen zeer in trek zijn. Vooral rond Kersttijd wordt de plant vaak volop aangeboden. De takken, met daaraan veel rode bessen, zijn geschikt om in kerststukjes en winterboeketten te gebruiken.

Deze winterharde en langzaam groeiende heester staat mooi solitair in de border, in groepsbeplanting, als onderbeplanting van bomen en struiken of in een ruime pot op het terras. Skimmia japonica Veitchii wordt ongeveer 1,2 m hoog en groeit breed uit.

Standplaats Skimmia japonica Veitchii

Deze bloeiende heester staat niet graag in de volle zon, het blad wordt dan algauw geel. Iedere plek in halfschaduw of schaduw is goed.

De grond kan het best matig voedselrijk zijn, vochtig en humusrijk.

Bloei, bessen en blad

Deze heester bloeit met witte pluimen in april en mei. De dichte bloemknopen zijn rood van kleur. Van oktober t/m maart zitten er grote trossen rode bessen aan de sierheester.

Het blad is leerachtig en glanzend en is groen van kleur. Het blad is ovaal en langgerekt van vorm. Het is een groenblijvende plant, ook in de wintermaanden.

Verzorging Skimmia japonica Veitchii

  • Snoei is niet noodzakelijk. Indien nodig kan er het best verjongingssnoei worden toegepast in maart, waarbij enkele van de oudere takken flink worden teruggesnoeid. In de winter kunnen er enkele takjes worden weggenomen voor gebruik in Kerststukjes.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier