Pieris japonica Valley Rose – Rotsheide

Pieris japonica Valley Rose Pieris japonica Valley Rose of Rotsheide is een groenblijvende bloeiende heester met mooie bladverkleuring, fraaie bloemknoppen in herfst en winter en roze bloemen in het voorjaar, kortom, een plant die veel te bieden heeft!

Algemene informatie

Pieris japonica Valley Rose is winterhard en wordt tot 1 m hoog. Het is een groenblijvende plant die vooral in de herfst volop wordt aangeboden bij tuincentra vanwege de mooie opvallende bloemknoppen.

Pieris kan goed worden toegepast in de border of in een pot op het terras en is een langzaam groeiende plant.

De plant wortelt erg oppervlakkig, het is aan te raden om de wortels tegen uitdroging en vorst te beschermen door de voet van de plant af te dekken met blad, turfmolm of stro.

Rotsheide kopen

Er zijn veel verschillende soorten Rotsheide te koop. Klik op onderstaande button om deze sierheester te kopen;

Standplaats Pieris japonica Valley Rose

De beste plek voor de plant is halfschaduw. Een plek in de zon is wel mogelijk, maar het blad wordt snel lelijk door direct zonlicht. Schaduw is ook mogelijk, maar gaat ten kostte van de hoeveelheid bloemen.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn. Zorg voor waterdoorlatende grond die nooit helemaal uitdroogt.

Planten

Plant Pieris japonica Valley Rose met een mengsel van turf en compost in het plantgat. Zet de plant op dezelfde hoogte als in de pot en geef voldoende water om te voorkomen dat de wortels uitdrogen.

Bloei en blad

Pieris japonica Valley Rose is een rijkbloeiende plant. De bloei is in maart en april, de bloemen zijn roze van kleur en verspreiden een heerlijke geur. De bloemknoppen hebben echter ook grote sierwaarde en die worden al in de herfst gevormd. Zodoende ziet de plant er ook in herfst en winter aantrekkelijk uit.

Het glanzende blad is smal en langgerekt. Nieuw blad is lichtrood van kleur en wordt daarna fris groen van kleur. Het oudere blad wordt donkergroen. In de winter behoudt de plant zijn blad.

Bemesten en snoei

Voeg in het voorjaar tuinturf toe en geef organische mest of heideplant voeding.

Snoei is niet noodzakelijk, maar kan direct na de bloei plaatsvinden. In het voorjaar kunnen eventueel ingevroren takken weggeknipt worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier