Pieris japonica Valley Valentine – Rotsheide

Pieris japonica Valley ValentinePieris japonica Valley ValentineRotsheide is een groenblijvende sierheester met roze rode bloemen in het voorjaar. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei, verzorging en waar je Rotsheide kunt kopen.

Pieris japonica Valley Valentine is een langzaam groeiende heester die tot 1,5 à 2 meter hoog kan worden. Hij is dan ook zeer geschikt voor de kleine tuin. De heester staat graag op een beschutte plek uit harde gure wind. Rotsheide heeft veel oppervlakkige wortels, pas dus op met schoffelen in de buurt van de plant. De heester is ook wat vorstgevoelig, met strenge vorst is het aan te raden de voet van de plant af te dekken met stro of turfmolm.

Pieris japonica Valley Valentine kopen

Er zijn veel verschillende soorten Rotsheide te koop. De heesters zijn mooi vanwege de mooie bloemknoppen gedurende de winter, de bloemen in het voorjaar en het vaak mooi gekleurde nieuwe blad. Klik op de button om de heester te kopen;

Standplaats Rotsheide

De plant houdt van een plek in gefilterd zonlicht of lichte schaduw. Teveel fel zonlicht gaat ten koste van het blad. Rotsheide staat graag in humusrijke lichtzure grond die waterdoorlatend maar licht vochtig is.

Zorg verder voor een tegen harde wind beschutte plek.

Wanneer bloeit Pieris japonica Valley Valentine?

In oktober verschijnen de bruinrode bloemknoppen die sierwaarde hebben gedurende de winter. In maart en april bloeit de heester met roze rode hangende bloemen, die aan de basis wit gekleurd zijn.

Het blad is groen van kleur, Rotsheide is jaarrond groenblijvend.

Verzorging Rotsheide

  • Plant de heester in een ruim plant gat en vul het met een mengsel van de uitgegraven grond en turf en compost. Zet de plant op dezelfde hoogte als in de pot en druk de grond rondom de plant goed aan. Geef de eerste tijd voldoende water totdat de plant goed geworteld is.
  • Snoei is niet noodzakelijk, in het voorjaar kunnen eventueel ingevroren takken en/of lange uitschieters weggeknipt worden.
  • Geef in het voorjaar organische mest en voeg wat compost toe rondom de plant. Geef geen kalk, want het is een zuur minnende heester.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.