Pieris Mountain Fire – Rotsheide

Pieris Mountain FirePieris Mountain Fire of Rotsheide is een groenblijvende heester met mooi roodbruin gekleurd jong blad en bloei in voorjaar met witte bloemen in trossen. Lees alles over de verzorging, bloei en standplaats en waar je de plant kunt kopen.

Algemene informatie

Deze redelijk winterharde bloeiende heester is een langzame groeier en kan tot 2 m hoog worden.

Groenblijvende planten kunnen soms wat saai zijn en statisch overkomen. Deze heester is echter steeds weer anders, doordat het jonge blad wat het gehele jaar door gevormd wordt mooi roodbruin van kleur is.

Pieris Mountain Fire kan solitair in de border, in een pot op het terras of in groepen in een heesterborder staan.

Standplaats Pieris Mountain Fire

De heester staat het liefst in halfschaduw, op een lichte plek. Zonlicht wordt wel verdragen, maar van de felle middagzon kan het blad erg lelijk worden.

Hij kan eventueel ook in de schaduw staan, maar dan zullen er weinig of geen bloemen gevormd worden.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn en matig voedselrijk. Zorg verder voor voldoende vocht in de grond, maar zorg er wel voor dat het water weg kan lopen.

Planten van Pieris Mountain Fire

De heester houdt van zure grond. Maak een ruim plant gat en vul dit op met een mengsel van de verwijderde grond met tuinturf.

Zorg dat de plant op dezelfde hoogte komt te staan als hij in de pot had. Druk de grond goed aan en geef na het planten de eerste tijd goed water, zodat de wortels niet uitgedroogd raken.

Bloei en blad

Pieris Mountain Fire

Pieris Mountain Fire bloeit in april met witte bloemen in trossen.

Het blad is smal en lancetvormig en voelt leerachtig aan. Het blad is groen, met een lichtgekleurde nerf. Het jonge blad groeit aan paarsgekleurde twijgen en is roodbruin van kleur. De heester is groenblijvend in de winter.

Verzorging Pieris Mountain Fire

  • Snoei is niet noodzakelijk, maar u kunt wel licht snoeien.
  • Bemest de heester in het voorjaar, maar zorg dat er geen kalk wordt toegevoegd.
  • Zorg voor voldoende vochtige grond. Geef eventueel water tijdens langdurig droge perioden.
  • Vorstbescherming kan de plant wel gebruiken, dek de grond af met blad en zorg voor een beschutte plek uit koude wind.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier