Spiraea Anthony Waterer – Spierstruik

Spiraea Anthony Waterer

Spierstruik

Spiraea Anthony Waterer of Spierstruik is een gemakkelijke struik met weinig onderhoud, die langdurig bloeit met roze bloemschermen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Eigenlijk zou in iedere tuin minstens één  struik moeten staan. Een struik is in de winter duidelijk zichtbaar, zelfs als het zijn blad verliest. Struiken bieden schuilplek en soms ook broedgelegenheid voor vogels.

Deze compact groeiende struik met een ronde vorm wordt ongeveer 60 cm hoog en is dus goed geschikt voor kleine tuinen.

Vanwege het geringe onderhoud zie je hem veel in gemeentegronden staan. In grote aantallen aangeplant, 5 stuks per vierkante meter, krijg je een prachtige roze bloemenzee.

Spierstruik is winterhard en is een bladverliezende struik in de winter.

Standplaats Spiraea Anthony Waterer

Deze bloeiende struik staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedselrijk en licht vochtig, maar wel goed waterdoorlatend zijn.

Bloei en blad

Deze langbloeiende plant bloeit van juli t/m oktober met roze bloemen in schermen.

Het blad is lancetvormig en heeft een gezaagde rand. Het blad is lichtgroen van kleur. In de winter laat de struik zijn blad vallen.

Verzorging Spiraea

  • Snoei. Snoei de struik in het voorjaar terug tot vlak boven de grond, om de compacte groei en grote bloemen te krijgen.
  • Bemesten. Geef in het voorjaar organische mest

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier