Spiraea betulifolia Tor – Spierstruik

Spiraea betulifolia Tor

Spierstruik

Spiraea betulifolia Tor of Spierstruik is een rijkbloeiende struik met witte bloemen in voorjaar en een mooie herfstverkleuring.

De struik is goed winterhard, kan tot 1 m hoog en breed worden en heeft een compacte en dicht vertakte groei.

Deze heester is mooi vanwege het frisse groene nieuwe blad, de witte bloemtrossen en de mooie herfstverkleuring naar geel en rood.

Deze bloeiende struik is geschikt als solitair in de border, voor vakbeplanting en kan ook goed als haag toegepast worden.

Standplaats Spiraea betulifolia Tor

De plant staat graag op een plek in zon of halfschaduw.

Wat de grond betreft is dit een tolerante struik, iedere goede tuingrond voldoet.

Bloei en blad

Spiraea betulifolia Tor bloeit in mei en juni met witte bloemtrossen. De bloemtrossen zijn opgebouwd uit vele kleine witte bloemen. De struik heeft een zeer rijke bloei.

Het blad is eivormig en gekarteld, het nieuwe blad is fris lichtgroen van kleur en wordt later donkergroen van kleur. In de herfst verkleurd het blad naar geel en rood, prachtig! In de winter verliest de struik zijn blad.

 Spierstruik snoeien

Snoei de struik na de bloei licht terug. In het vroege voorjaar kunnen eventueel enkele van de oudere takken worden weggenomen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier