Spiraea japonica Golden Princess – Struikspirea – Spierstruik

Spiraea japonica Golden princess

Spierstruik

Spiraea japonica Golden Princess of Struikspirea of Spierstruik is een bloeiende struik met een mooie bladverkleuring in voor- en najaar en een lange bloei met roze bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, bladkleur, snoei en verzorging van Spierstruik.

Deze gemakkelijke plant is laagblijvend ( tot 40 cm) en heeft een compacte en dichte groei.

De struik is winterhard en kan toegepast worden in de border, als vak beplanting, in een pot op het terras en als laagblijvende haag.

Omdat Spiraea weinig verzorging nodig heeft, en gemakkelijk te houden is, wordt hij ook vaak gebruikt in gemeente plantsoenen.

De struik is een goede bodembedekker. Plant voor een mooi resultaat 5 stuks per vierkante meter.

Standplaats Spiraea japonica Golden Princess

De struik staat graag in de zon of in halfschaduw. Hoe meer zon de plant vangt, hoe mooier geel het blad wordt.

De grond kan het best voedselrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. Maar over het algemeen is iedere tuingrond geschikt voor deze struik.

Bloei en blad

Spiraea japonica Golden Princess is een langbloeiende plant met kleine roze bloemschermen van juni tot in september.

Het blad is in het voorjaar bronskleurig en wordt dan geelgroen van kleur. Hoe meer zon het blad vangt, hoe geler het wordt. In de herfst verkleurd het blad naar roze-oranje-rood.

Spierstruik is in de winter bladverliezend.

Verzorging Spiraea

  • Snoei is niet noodzakelijk, maar zorgt wel voor een compact blijvende vorm en een rijkere bloei. Snoei in het voorjaar de struik tot vlak boven de grond terug, of kort de takken ¼ terug.
  • Bemest de struik in het voorjaar door organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier