Spiraea cinera Grefsheim – Spierstruik

Spiraea cinera Grefsheim of Spierstruik is een rijkbloeiende sierheester, die solitair in de tuin kan staan, als bloeiende haag of als groepsbeplanting kan worden gebruikt.

De heester wordt ongeveer 1.5 m hoog en groeit in de breedte uit. Het is een goed winterharde heester. De overhangende takken raken in april en mei bezaaid met prachtige fel witte bloempluimen. Geef Spierstruik in het voorjaar organische mest, voor een overvloedige bloei.

Standplaats Spiraea cinera Grefsheim

Deze bloeiende heester staat graag op een plek in de zon. Hij kan eventueel ook in halfschaduw staan, maar zal daar minder overvloedig bloeien.

De grond kan het best vruchtbaar en wat vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer bloeit Spierstruik?

Spierstruik bloeit volop in april en mei met vele witte bloemen aan het einde van de overhangende takken.

Het dofgroene lichtgroen gekleurde blad is lancetvormig. De struik verliest in de winter zijn blad.

Snoei

De heester is goed in vorm te snoeien. Bij de wat oudere struik kan verjongingssnoei worden toegepast, waarbij ongeveer 1/3 van de oudere takken tot vlak boven de grond wordt terug gesnoeid. Er groeien weer nieuwe twijgen op die plekken en zo krijg je een mooie volle, en goed bloeiende heester.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier