Spiraea japonica Goldflame – Spierstruik – Struikspirea

Spiraea japonica Goldflame

Spiraea japonica Goldflame – Spierstruik

Spirea japonica Goldflame of Spierstruik of Struikspirea is een langbloeiende sierheester met een mooie bladverkleuring in voor- en najaar en een lange bloei met roze paarse bloemen.

De sierheester is gemakkelijk in onderhoud en wordt daardoor veelvuldig toegepast in het openbare groen.

Spiraea japonica Goldflame is winterhard, wordt ongeveer 70 cm hoog en heeft een compacte groeiwijze.

Behalve in het openbare groen is de plant mooi solitair in de border, in groepsbeplanting (3 tot 5 stuks per vierkante meter), in een pot op het terras en als laagblijvende haag.

Standplaats Spiraea japonica Goldflame

Deze bloeiende heester staat graag in de zon of lichte schaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend en voedselrijk. Over het algemeen doet deze sierheester het echter voldoende goed in iedere goede tuingrond.button

Bloei en blad

Spiraea japonica Goldflame is een langbloeiende plant met kleine roze paarse bloemschermen. De bloei begint in juni en kan doorgaan tot in september.

Het blad is echter het meest mooie aan deze sierheester. In het voorjaar is het blad geel oranje van kleur, met een verkleuring naar goudgeel brons in het najaar. Hoe meer zon het blad vangt, hoe mooier de kleuren worden.

Verzorging Spiraea japonica Goldflame

  • Snoei zorgt voor een mooie compact blijvende heester en bevorderd de bloei. Ieder voorjaar, in maart, kan de heester tot vlak boven de grond worden terug gesnoeid.
  • Bemest de heester met organische mest in het voorjaar.

Spiraea soorten