Spiraea japonica Albiflora – Spierstruik – Struikspiraea

Spiraea japonica Albiflora

Spierstruik

Spiraea japonica Albiflora of Spierstruik of Struikspiraea is een langbloeiende heester met een rijke bloei met witte bloemen en met een mooie herfstverkleuring van het blad. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Je ziet deze heesters veel in het openbare groen omdat ze maar weinig onderhoud nodig hebben.  Spierstruik is winterhard en wordt ongeveer 60 cm hoog. De groeiwijze is compact en rond. De heester kan goed worden toegepast als vakbeplanting, lage haag, in de border of in een pot op het terras. Een goede plantafstand is 4 à 5 stuks per vierkante meter.

Standplaats Spiraea japonica Albiflora

Deze bloeiende heester staat graag in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedselrijk en vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Spierstruik Albiflora is een rijkbloeiende en langbloeiende plant met witte bloemschermen in de maanden juli t/m september.

Het smalle blad is fris groen van kleur met een mooie herfstverkleuring. In de winter verliest de heester haar blad.

Snoeien Spiraea japonica Albiflora

De heester kan het best jaarlijks gesnoeid worden om de vorm mooi te houden en de bloei te stimuleren. Snoei in april de hele heester licht terug of snoei, als de heester al wat ouder is,  1/3 deel van de oudste takken terug tot vlak boven de grond.

Bemesten

Geef in het voorjaar na de snoei organische mest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier