Spiraea japonica Firelight – Spierstruik – Struikspiraea

Spiraea japonica Firelight

Spierstruik

Spiraea japonica Firelight of Spierstruik of struikspiraea is een langbloeiende sierheester met mooie bladverkleuringen van oranjerood naar geelgroen naar roodpaars en een rijke en lange bloei met roze paarse bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Deze heester is gemakkelijk in onderhoud en wordt daardoor veelvuldig toegepast in het openbare groen. Spierstruik is winterhard en bladverliezend in de winter en wordt tot 1 m hoog. De heester heeft een opgaande en compacte groeiwijze. De heester kan worden toegepast in de border, als lage haag, vakbeplanting en in een pot op het terras.

Standplaats Spiraea japonica Firelight

Deze bloeiende heester staat graag in de zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar waterdoorlatend. Verder gaat de voorkeur uit naar voedselrijke grond.

Bloei en blad

Spierstruik Firelight is een langbloeiende plant met roze paarse bloemschermen. De bloei is van juni t/m september en is zeer rijk.

Het ovaal gevormde blad is het meest verrassende van deze fraaie heester. Het nieuwe blad is oranjerood/ bronskleurig en verkleurd naar geelgroen in de zomer, in de herfst wordt het blad roodpaars.

Verzorging Spiraea japonica Firelight

  • Snoei de heester in het voorjaar terug om de bloei te bevorderen. De bloemen verschijnen op het nieuwe hout. Door jaarlijkse snoei blijft de heester bovendien mooi compact.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.