Spiraea nipponica Snowmound – Spierstruik

Spiraea nipponica Snowmound

Spierstruik

Spiraea nipponica Snowmound of Spierstruik is een zeer winterharde heester, die zijn blad verliest in de winter. Het is een eenvoudig te houden heester, die goed geschikt is als solitair in de border (1 stuks per vierkante meter), maar ook prima als bloeiende haag (2 à 3 stuks per strekkende meter) te gebruiken is.

De heester wordt 1 à 1,5 m hoog. Spierstruik is in verhouding een traag groeiende heester, die breed uitgroeit. De bloeiende takken staan ook leuk binnen in een vaas of in een leuk gemengd boeket.

Standplaats Spiraea nipponica Snowmound

Spierstruik staat graag in de zon of halfschaduw. De grond moet humusrijk en kalkrijk of neutraal zijn. De grond mag het liefst wat vochtig zijn.

Wanneer bloeit Spierstruik?

De heester bloeit zeer overvloedig met veel kleine witte bloemen in mei en juni. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en insecten.

Spiraea nipponica Snowmound snoeien en vermeerderen

Na de bloei kan de heester gesnoeid worden. Snoei enkele oude takken tot 10 cm boven de grond. Vermeerderen kan in de winter plaatsvinden door houtige takken te stekken.

Bemesten

Geef in het voorjaar organische mest en strooi mulch rond de voet van de heester om verdamping van vocht in de grond tegen te gaan.