Viburnum tinus Lisa Rose

Viburnum tinus Lisa RoseViburnum tinus Lisa Rose is een aantrekkelijke groenblijvende heester met glanzend blad, een winterbloei met witte bloemen en daarna nog prachtige blauwe bessen. Lees hier alles over de standplaats, verzorging en snoei.

Deze langbloeiende plant wordt vanaf augustus al gesierd met donkerroze bloemknoppen, die mooi tegen het glanzend groene blad afsteken. Vanaf oktober tot in april bloeit de heester met witte bloemen.

Deze winter bloeiende plant is vorstgevoelig en staat graag op een beschutte plek uit koude wind. De compact groeiende heester wordt ongeveer 1.3 m hoog.

Standplaats Viburnum tinus Lisa Rose

Deze bloeiende heester staat graag in zon of halfschaduw op een tegen wind beschutte plek.

De grond kan het best voedsel-en humusrijk zijn en licht vochtig maar wel waterdoorlatend.

Viburnum tinus kopen

Er zijn veel verschillende soorten te koop. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

Viburnum tinus kopen

Wanneer bloeit de heester?

Het is een lange bloeier, al in augustus verschijnen de prachtige donkerroze bloemknoppen. Vanaf oktober t/m april wordt de heester gesierd met witte bloemen, die in de wat kale wintertuin erg gewenst zijn.

Na de bloei komen er blauwe bessen aan de heester.

Het blad is glanzend en is donkergroen van kleur. In de winter behoudt de heester haar blad.

Verzorging Viburnum tinus Lisa Rose

  • Snoei is niet noodzakelijk. In het voorjaar kunnen eventuele door vorst aangetaste takken verwijderd worden. Verder kunnen na de bloei ook takken die de vorm van de heester verpesten weggeknipt worden.
  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.
  • Geef water tijdens langdurige droogte, als de grond te droog wordt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier