Vlinders lokken naar de tuin – Planten die vlinders lokken

vlinders lokken naar de tuin

Vlinders lokken naar de tuin – Planten die vlinders lokken

Vlinders  lokken naar de tuin kunt u zelf doen door aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Hoe kunt u vlinders lokken naar de tuin

  • Voedsel, in de vorm van nectar. Vlinders hebben een groot aantal verschillende soorten bloemen nodig om voldoende nectar te kunnen vinden.
  • Waardplanten. Dit zijn planten waarop de vlinders eitjes leggen. De rupsen die eruit komen leven van deze planten, voordat ze zich ontwikkelen tot vlinder.
  • Warmte. Een vlinder wordt actief bij warm weer. Hij bezoekt bloemen die in de zon bloeien, op een warme plek. Zorg dus voor voldoende vlindervriendelijke bloemen op een zonnig en warm plekje in de zon.
  • Beschutting. Vlinders hebben beschutting nodig. Dit kunt u bieden door een muur, haag of schutting in de tuin te plaatsen. U kunt de vlinders ’s nachts en in de winter extra beschutting bieden door een vlinderkast op te hangen.

Waarom vlinders lokken naar de tuin?

Vlinders zijn niet alleen leuk om te zien, maar het zijn ook nog eens nuttige dieren. Vlinders  lokken naar de tuin is dus verstandig.

Ze halen nectar uit bloemen, en terwijl ze dat doen zorgen ze voor bestuiving. Verder zijn de vlinders zelf, en de rupsen, voedsel voor o.a. vogels.

Vlindervriendelijke tuin

Vlinders zijn koudbloedige dieren en hebben warmte nodig. Ze zoeken warme plekjes in de zon op, tijdens het zoeken naar nectar. Door hierbij rekening te houden met het plaatsen van bloeiende planten op een warme, zonnige plek, kunt u de vlinders helpen.

Rottend fruit is een lekkernij en ook met wat water kunt u de tuin diervriendelijk maken.

Creëer schuilplekken in de tuin door deze in de winter niet te netjes op te ruimen. Tussen bladeren en dode plantenresten kunnen niet alleen vlinders, maar ook allerlei andere insecten een schuilplaats vinden.

Vlinderplanten kopen

Er zijn veel soorten planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders, hetzij voor voedsel of voor de voortplanting. In iedere tuin kunnen mooie vlinderplanten neergezet worden. Op zoek naar iets leuks voor de tuin? Klik op onderstaande button om vlinderplanten te kopen!

Vlinderplanten kopen

Vlinderplanten kopen!

Tuinplanten die aantrekkelijk zijn voor vlinders

Buddleja davidii

Caryopteris clandonensis Heavenly Blue

Verbena bonariensis

Eupatorium

Kamperfoelie

Phlox

Malva moschata

Lavendula

Sint-Jacobsvlinder

Sint-Jacobsvlinder

Lythrum salicaria Robert

Nepeta faassenii

Scabiosa

Agastache

Centranthus ruber

Geranium

Erysimum Bowles Mauve

Liguster

Lavatera

Centaurea

Sedum spectabile

Verder lezen

Bijen lokken

Vogelvriendelijke tuin