Groenblijvende planten kiezen

Groenblijvende plantenEen tuin kan er in de winter erg kaal uit gaan zien. Veel planten sterven in het najaar af en komen pas in het voorjaar of soms zelfs in de zomer weer boven de grond. Het kan daarom wenselijk zijn om groenblijvende vaste planten en heesters in de tuin aan te planten. Lees hier over verschillende soorten planten en waar je ze kunt kopen.

Waarom groenblijvende planten in de tuin zetten?

Planten die in de winter groen blijven zorgen voorstructuur en kleur in de tuin tijdens de winter.

Veel vaste planten sterven in de winter af, om volgend voorjaar weer boven de grond te komen. Deze planten kunnen in korte tijd tot enorme hoogten groeien. In de winter ontstaan dan kale plekken in de tuin.

Groenblijvende planten zijn goede schuilplekken voor vogels en insecten, en ook egels, kikkers en padden vinden in een bladerhoop onder deze planten een goede schuilplek om de winter door te komen. Er zijn veel soorten vaste planten en heesters/bomen te koop. Zeker bij de aanschaf van heesters, bomen en hagen kan het gemakkelijk zijn als het aan huis gebracht wordt.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten  planten, die in de winter hun blad behouden,  te koop zodat er voor zowel hele kleine als voor grote tuinen volop keus is. Dit varieert van bodembedekkers tot vaste planten tot struiken en bomen.

Enkele populaire groenblijvende planten

Fatsia japonica

(klik op de naam voor meer informatie)
Viburnus tinus

Glansmispel

Gaultheria procumbens

Vinca Minor

Cotoneaster lacteus

Euonymus

Pieris

Hedera helix arborescens

SkimmiaGlansmispel

Prunus

Taxus baccata

Ilex

Pachysandra

Buxus 

Fatsia japonicaTaxus baccata

Voor meer inspiratie zie Tuinplanten kiezen

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier