Groenblijvende planten kiezen

Waarom groenblijvende planten in de tuin zetten?

Groenblijvende planten

Groenblijvende planten kiezen

Planten die in de winter groen blijven zorgen voorstructuur en kleur in de tuin tijdens de winter. Lees hier over verschillende soorten planten en waar je ze kunt kopen.

Veel vaste planten sterven in de winter af, om volgend voorjaar weer boven de grond te komen. Deze planten kunnen in korte tijd tot enorme hoogten groeien. In de winter ontstaan dan kale plekken in de tuin.

Groenblijvende planten zijn goede schuilplekken voor vogels en insecten, en ook egels, kikkers en padden vinden in een bladerhoop onder deze planten een goede schuilplek om de winter door te komen.

Deze planten kopen

Er zijn veel soorten vaste planten en heesters/bomen te koop. Zeker bij de aanschaf van heesters, bomen en hagen kan het gemakkelijk zijn als het aan huis gebracht wordt. Klik op onderstaande button om planten te kopen:

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten  planten, die in de winter hun blad behouden,  te koop zodat er voor zowel hele kleine als voor grote tuinen volop keus is. Dit varieert van bodembedekkers tot vaste planten tot struiken en bomen.

Enkele populaire groenblijvende planten

Fatsia japonica

Fatsia japonica – Vingerplant

(klik op de naam voor meer informatie)
Viburnus tinus

Glansmispel

Gaultheria procumbens

Vinca Minor

Cotoneaster lacteus

Euonymus

Pieris

Hedera helix arborescens

Skimmia

Prunus

Taxus baccata

Ilex

Pachysandra

Buxus 

Fatsia japonica

Voor meer inspiratie zie Tuinplanten kiezen