Pieris taiwanensis – Rotsheide

Pieris taiwanensis

Rotsheide

Pieris taiwanensis of Rotsheide is een bloeiende en groenblijvende heester, met een rijke bloei met witte, roze of rode bloemen in trosjes. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van Rotsheide.

Er zijn veel verschillende soorten Rotsheide te koop. Je ziet de planten veel in het voor- en najaar vanwege de mooie bladverkleuringen, de bloemknoppen in de winter en de bloei in het vroege voorjaar.

Deze sierheester groeit wijd uit en wordt tot ongeveer 1.5 m hoog en breed. De plant is redelijk winterhard, maar is vooral in het voorjaar gevoelig voor vorst.

Standplaats Pieris taiwanensis

De bloeiende heester staat graag op een plek met halfschaduw in gefilterd zonlicht. Het blad kan slecht tegen felle middagzon, het wordt er lelijk van.

Pieris staat graag beschut tegen wind.

De grond kan het best humusrijk en zuur zijn en vochtig, maar wel waterdoorlatend. Gebruik bij het planten tuinturf en compost en meng dit goed door de grond in het plant gat. Voeg jaarlijks wat tuinturf toe.

Bloei en blad

Pieris taiwanensis bloeit rijkelijk in maart en april met witte, roze of rode bloemen in hangende of opgaande trosjes. De bloemknoppen zitten in de winter al aan de plant wat grote sierwaarde aan de plant geeft.

Het blad is donkergroen van kleur en is glanzend. Het net nieuw gevormde blad heeft een prachtige koperkleur. Het blad is smal en lancetvormig. Pieris taiwanensis is een groenblijvende plant.

Snoei

Snoeien is niet noodzakelijk, maar kan wel. Doe dit dan direct na de bloei.

Andere mooie Pieris soorten