Viburnum plicatum Newport

Viburnum plicatum NewportViburnum plicatum Newport is een Viburnum soort met een compacte groei, mooie herfstverkleuring en bolvormige witte bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verschillende soorten.
Het is aan te raden om in iedere tuin minstens één heester aan te planten. Deze bloeiende heester wordt gemiddeld maar 1,5 m hoog en breed en is dus geschikt voor de kleinere tuinen.

De heester is winterhard en is een bladverliezende struik, die redelijk snel groeit.

Standplaats Viburnum plicatum Newport

De struik staat graag op een plek in de zon.

De grond kan het best vochtig en humusrijk zijn.

Wanneer bloeit Viburnum plicatum Newport?

De heester bloeit in mei en juni met witte bloemen. De bloemen zijn bolvormig en de bloei van deze struik is zeer rijk.

 

Het blad is ovaal van vorm, met duidelijk zichtbare nerven. De struik verliest zijn blad in de winter.

In het voorjaar verschijnt er groen blad, wat in de herfst prachtig naar oranje verkleurd.

Snoeien van de heester

Deze struik heeft geen snoei nodig. Alleen als de ouder wordende struik minder bloemen begint te krijgen is snoei aan te raden.

Snoei de struik dan na de bloei, in de zomer.

Meer Viburnum soorten

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!